Anonymous Albert Laura & Albert

Over

Als klein meisje kon ik dagen doorbrengen op het werkatelier van mijn grootvader, die meesterkleermaker was. De liefde die hij in elk kostuum stak en het oog voor detail zitten 20 jaar later nog steeds in mijn geheugen gegrift.

Vier jaar geleden stak het idee van Anonymous Albert, een kledinglabel, voor het eerst de kop op in mijn hoofd. Ik vond toen de moed nog niet om er echt mee aan de slag te gaan. 2020 was een bijzonder jaar, niet in het minst omdat ik plots de tijd had om stil te staan bij de dingen die ik echt belangrijk vind in het leven en de wereld rondom mij. Dat gaf mij het duwtje in de rug om toch de sprong te wagen en dit merk op te richten, als eerbetoon aan mijn grootvader, Albert.

Zelf probeer ik al jaren bewuster na te denken over mijn aankopen, de impact ervan op het milieu en de maatschappelijke kostprijs. Fast fashion heeft plaatsgemaakt voor fair fashion, en dat laat zich ook voelen bij Anonymous Albert. Al onze gepersonaliseerde kledingstukken met quote zijn gemaakt uit organisch katoen. Wij werken dan ook enkel samen met bedrijven die dezelfde waarden nastreven.

Bij Anonymous Albert willen wij dat onze organische kledingstukken levenslang een plaatsje verdienen in jouw kast! Dat is ook de reden dat we jouw persoonlijke quote borduren in plaats van te opteren voor snellere en goedkopere textieldruk. Borduren zorgt voor minder afval en waterverspilling en bovendien zal jouw quote er na 100 wasbeurten nog even prachtig uitzien als het moment waarop je jouw pakketje voor het eerst opendeed.

Anonymous Albert wil je niet alleen doen stilstaan bij de impact die jij kan hebben op het milieu. Jouw aankoop heeft ook echt een maatschappelijke impact! Voor elk gepersonaliseerd kledingstuk met geborduurde quote dat jij aankoopt, storten wij een deel van de winst door naar een organisatie die zich bezighoudt met de strijd tegen laaggeletterdheid. Want jij wil toch ook dat iedereen die unieke quote op jouw kleding kan lezen?

Bij Anonymous Albert proberen we de wereld een beetje beter te maken, one Albert at a time. Ik kan jou niet genoeg bedanken om mee te helpen aan een betere wereld.

Kijk je graag mee achter de schermen? Volg ons dan zeker op Instagram!

Laura

Anonymous Albert Laura & Albert