Celien Rombouts

Ik ben meer fan van body neutrality omdat het meer staat voor het accepteren van je lichaam, ook al vind je bepaalde delen van je lijf niet mooi. De focus ligt dus niet op hoe ons lichaam er al dan niet uitziet, maar op wat het allemaal kan of voor ons doet. Body neutrality kan een opstapje zijn naar body positivity, maar het kan ook evengoed een doel op zich zijn.

@healthyhabits.celien

Lynn De Buyser

Body positivity betekent voor mij mijn lijf zodanig graag zien de komende jaren om de afgelopen 25 jaar goed te maken. De acné op mijn bovenrug, de acné littekens op mijn gezicht, de bultjes op mijn billen… maakt van mijn wie ik ben en wie ik nog zal zijn in dit leven. Mijn motto is altijd #noregrets maar als ik 1 regret heb is dat ik mijn lijf niet graag genoeg gezien heb.

@lamourinnocent

Kato Smet

Good vibes only is en blijft voor mij iets waar ik elke dag opnieuw voor moet vechten. Ik moet hier oprecht heel bewust mee bezig zijn om op een gezonde manier met mezelf om te gaan en te leven. De dag van vandaag valt hier vooral het mentale onder, maar ook mijn fysieke gezondheid heeft hier onder geleden. Na jaren van ups-and-downs heb ik heel wat inzichten verworven waarvan ik vooral onthoud dat het het allemaal niet waard is. Er is zoveel meer in het leven dan diëten, streven naar een onbestaand perfectionisme, … Good vibes only omvat voor mij ook “dare to wear”. Ik droeg altijd heel bescheiden kleding en ben doorheen de jaren en mede dankzij @mylifeincolors mijn eigen stijl beginnen doordrijven. Omring je door de juiste mensen en de juiste vibe.

@katos.met

Sabine Peeters

Body positivity is voor mij geen interpretatie, maar net een héél duidelijk en belangrijk principe waarbij ingedruist wordt tegen de discriminatie van gemarginaliseerde lichamen in onze maatschappij. Het representeert elke persoon in zijn/haar/hun hoedanigheid en veroordeelt diens kwaliteiten en waarde niet op basis van het uiterlijk. Het creëert visibiliteit van en aan mensen die uitgesloten werden/worden van het publieke leven en media. Daarnaast hecht ik heel veel belang aan mentale gezondheid. Nog te vaak wordt die aan de kant geschoven en als secundair gezien. Wie geen ruimte krijgt om zichzelf te mogen zijn of zijn/haar/hun issues te verwerken of te benoemen, kan zijn/haar/hun potentieel ook niet benutten. En dat is oh zo jammer!

@sabinepeeters

Lore Mattens

Bodypositivity betekent voor mij vooral jezelf en je lichaam graag zien, en anderen graag zien, want iedereen is anders en dat is nu net wat ons mensen zo mooi en uniek maakt. Het is zo belangrijk om jezelf te omarmen en van jezelf te houden, want wat we zelf voelen, is ook wat we uitstralen naar andere mensen toe. Vandaar koos ik ook voor deze heerlijke quote die gewoon ook echt bij mij past: “Good vibes only”! Laat zelfliefde de sleutel vormen naar een mooiere wereld.

@picturesbyloremattens

Nora El Gamous

I want to bring awareness about street harassment, together with Anonymous Albert. More and more women don’t feel safe and most of them have experienced street harassment. I’s time make our voices heard because enough is enough.

@noracurlnoor 

Sofie Cherretté

Door mama te worden ben ik heel anders naar mijn lichaam beginnen kijken. Ik heb een prachtig mensje 9 maanden lang gedragen en dan op de wereld gezet. Het feit dat mijn lichaam dat kan, dat verdient mijn respect. Ik wil aan mijn dochter het voorbeeld geven dat iedereen prachtig is, ongeacht je kledingmaat en dat je trots moet zijn op je lichaam.

Nouchka De Maeyer

Body positivity is iets waar ik zelf momenteel een weg in aan het afleggen ben en waar ik van overtuigd ben dat het heel belangrijk is om hier over te praten. Jammer genoeg is er nog een algemeen beeld over hoe iemand er zou moeten uit zien terwijl iedereen uniek is op haar/zijn eigen manier. Er is maar 1 lichaam zoals dat van jou en dat is net zo mooi. Het is zo belangrijk om dit te omarmen en om te weten dat élk lijf prachtig is, ongeacht hoe deze er uit ziet. Voor mij start het voornamelijk met jouw mindset en is het dus belangrijk om hier in de eerste plaats aan te werken. Wat ik het allerschoonste vind? Dat iemand zich goed voelt in haar/zijn lijf en dit vollenbak uitstraalt. Let’s spread the good vibes en zoals Bas Luhrmann het zo mooi omschrijft: “Enjoy your body. Use it every way you can. Don’t be afraid of it or what other people think of it. It’s the greatest instrument you’ll ever own.”

@bynouchka

Kato Callebaut

Aaaah zomer, mijn seizoen! ?
Helaas niet altijd. Ik poste er onlangs nog iets over, die ongewenste opmerkingen, intimiteiten, geroep of gevolg. Zij die een croptop of short durft te dragen, krijgt er nog een extra lading bovenop. Gaan lopen in de zomer, nog zo iets. Ik had er onlangs nog discussies over met vrienden: is dat wél echt zo erg? Het antwoord: ja. Als je moet twijfelen, hoe je er ook uitziet, over of je iets wel of niet zou dragen om zo weinig mogelijk reacties te krijgen, dan zijn we niet zo goed bezig. Girls, put on the shirt en geniet van de zon op je gezicht. ?

@katomusic

Laura Cherretté

Mijn lijf en ik, wij hebben niet altijd de beste relatie gehad. Ik heb ontelbaar vaak gedacht ‘ik ga gelukkiger zijn als ik enkele kilo’s minder weeg en dan gaat mijn leven ook leuker zijn’. Truth be told, ik denk dat nu soms nog. Maar ik probeer de laatste jaren met meer liefde, begrip en respect om te gaan met mijn lichaam. Het doet uiteindelijk alles wat ik vraag en veel meer zelfs, ik kan lopen omdat ik het leuk vind en chips eten omdat ik er zin in heb. Deze collectie is ook ontworpen voor mijzelf, als constante reminder dat mijn lijf  prachtig is, exact zoals het is, net zoals dat van jou.

@anonymous.albert